Ota yhteyttä

Kalenteri/Ajankohtaista

Suomi | English

Me kasvamme puun syleilemällä

 

Tanssiteos sarjasta Luomiskertomuksia. Toinen päivä.

 

Me kasvame puun syleilemällä on tanssiteossarjan Luomiskertomuksia toinen osa. Teoksen ensi-ilta oli Seinäjoen Taidehallissa 4.9.2009. Sarjan ensimmäisen osan Maa oli autio ja tyhjä - The Land Was Waste And Void ensiesitys oli Kokkolassa vuonna 2007. Sarjan teoksia yhdistää tanssija Annatuuli Sainen Rutsuko Sakatalta tilaama punainen puku. Seinäjoella ensiesityksen saava tanssiteos Me kasvamme puun syleilemällä syntyi Sakatan tanssiteokselle ja Seinäjoen Taidehallin näyttelyä varten suunnitteleman "puunpuvun" innoittamana.

 

Me kasvamme puun syleilemällä on lainaus Mirkka Rekolan runosta runokokoelmasta Puun syleilemällä vuodelta 1983. Teoksen on kustantanut WSOY.

 

Teoksessa luomiskertomuksien teemaa lähestytään elämän puu myytin kautta. Me kasvamme puun syleilemällä tanssiteos pohtii pystysuoraa kokemustapaa ja kulttuurisia myyttejä, jotka tiedostamattominakin muokkaavat näkemyksiä ja kokemuksiamme. Teos tulkitsi pystysuoraa mallia ihmisyyden sisäisyyden tienä tai luontokokemuksena, josta voi lähteä uudenlainen eettisyys ja vastuullinen suhde ympäristöön. Puvustuksen värit vihreä ja ruskea muistuttavat puista, maasta ja kasvusta. Puku on puun kuorta tanssijan iholla.

Kalenteri

Teokset

Me kasvamme puun syleilemällä

 

Ensi-ilta 4.9.2009 Seinäjoki

Koreografia ja tanssi: Annatuuli Saine

Puvustus: Rutsuko Sakata

Valosuunnittelu: Ville Wahlroos

Äänisuunnittelu: Annatuuli Saine

Musiikki: Kimmo Pohjonen (levyltä Kielo, kappaleet Kirkuna ja Koruna)

Tuotanto: Seinäjoen Taidehalli ja Canela

Kesto: 15 min

Kiitokset: Rutsuko Sakata, Mirkka Rekola, Tea Pääkkönen