Ota yhteyttä

Kalenteri/Ajankohtaista

Suomi | English

Helene Schjerfbeckistä kertova teatteriesitys vihdoin Raaseporissa. Käsikirjoitus Iida Hämeen-Anttila, ohjaus Kati Outinen, koreografia Annatuuli Saine.

 

Rooleissa Kati Outinen ja Annatuuli Saine.

 

Aina tulee niitä pieniä rakoja, joista maailma näyttäytyy jonain aivan muuna, ja minulla on ilo saada siitä hetkestä kiinni. Se on minun työtäni, uuvuttaa maailma niin, että se näyttäytyy minulle.

 

Näytelmä on dialogi taiteilijuudesta. Vuoropuhelua esityksessä käyvät näyttelijä ja tanssija. Se, mikä Helenen maalauksissa on viiva tai siveltimen veto, on esityksessä liike, ääni ja sana. Näyttämöllä on Helene uransa eri vaiheissa, omakuvien äärellä ja Ihailija, joka pohtii suhdettaan Helenen taiteeseen sekä hänen perintöään jälkipolville.

 

Kevyt ja syvällinen, sekä aisteissaan ja tunteissaan vahva näytelmä pureutuu konkreettisesti taiteilijuuteen, taiteilijan työhön. Sen haasteisiin, innoituksen lähteisiin ja henkilökohtaisiin voittoihin – jotka usein ovat jotakin aivan muuta, kuin mitä maailma katsoo voitoksi.

 

Käsikirjoitus ja esitysdramaturgia: Iida Hämeen-Anttila

Ohjaus: Kati Outinen

Koreografia: Annatuuli Saine

Rooleissa: Kati Outinen ja Annatuuli Saine

Valo- ja äänisuunnittelu: Saku Kaukiainen

Lavastus, rekvisiitta ja puvut: työryhmä

 

Esityksen Raaseporiin tuottaa Saine Ensemble ja sitä ovat tukeneet Karjaa-Pohjan säästöpankkisäätiö ja Sophie von Julin stiftelse.

Kalenteri

Teokset