Ota yhteyttä

Kalenteri/Ajankohtaista

Suomi | English

Luonasi oli aina niin ihanaa....

RUUKKIKABAREE 2

 

Musiikkia ja tanssia, kieltolakeja, tanssikieltoja, poikkeusoloja ja koontumisrajoituksia sekä paikallista historiaa maailmansotien myllerryksissä viime vuosisadalla --- mitkä olosuhteet kuulostavat tutuilta myös 2020-luvun maailmassa.

 

Musiikki- ja tanssiesitysten lomassa kuullaan tarinoita ja anekdootteja espanjalaisen Federico Garcia Lorcan, ranskalaisen Edith Piafin, ruotsalaisen Zarah Leanderin ja suomalaisen Maire Ojosen elämästä ja Fiskarsin ruukin, Suomen ja Euroopan historiasta vuosilta 1922-1945. Näiden laulajien tunnetuksi tekemien laulujen myötä yleisö viedään aikamatkalle vanhaan Eurooppaan.

 

Kabaree on viihteen muoto, joka yhdistää laulua, teatteria ja komediaa. 1800-luvun loppupuolella kabareissa viihtyivät sekä rikkaat että työväenluokka. Hinnat olivat halpoja ja monikulttuuristen esitysten ohella sai

syödä ja juoda. Tästä perinteestä lähtee myös kabaree Fiskarsin Lukaalissa, missä esityksen aikana on pöytiin tarjoilua.

 

Pääsylippu sisältää esityksen, pientä purtavaa sekä juoman (lasi viiniä, olut tai alkoholiton vaihtoehto.)

Ohjelmakokonaisuus tarjoiluineen on suunniteltu koronapandemian olosuhteet ja yleisön turvallisuuden huomioonottaen. Paikkoja on rajoitetusti. Jos esitykset joudutaan peruuttamaan  tammikuussa, ne siirretään myöhemmin ilmoitettavaan ajankohtaan.

 

Esityksen kokonaiskesto on n. 2 tuntia.

 

Käsikirjoitus, konsepti ja esiintyjä Annatuuli Saine

Harmonikka Kalevi Reinikainen

Kontrabasso Lassi Kari

Kitara ja huilu Iiro Ollikainen

Laulujen ohjaus Pia Freund

Puvustus työryhmä

Kuvat Mika Tertsunen

Graafinen suunnittelu Pekka Palsanen

Tuotanto Saine Ensemble

Yhteistyössä Cafe Bar Pesula Fiskars ja
Fiskars Village

Kalenteri

Teokset